menu

Menu

Menu okolicznościowe

Jeżeli chcielibyście Państwo zorganizować w naszym lokalu imprezę okolicznościową (wesele, imieniny, urodziny, spotkanie rodzinne lub firmowe),

Mamy do zaoferowania dwa rodzaje menu okolicznościowe oraz menu weselne (szczegóły w lokalu):

                                                               

Menu weselne 230 zł                 Menu za 110 zł                                                                

 

Menu za 175 zł

Dzieci do lat 3 bezpłatnie,

Dzieci od 4 lat do 10 lat płatne 50%,

Ilość osób należy podać do 10 dni przed imprezą (po tym terminie nie ma możliwości zmniejszenia liczby osób).

Czas trwania przyjęcia do 6 godzin.

Każda dodatkowa godzina płatna 300zł

Obiad pogrzebowy

Zestaw I 

ZUPA:

– rosół z makaronem

II DANIE:

– ziemniaki,

– kotlet schabowy  lub sznycel drobiowy,

– zestaw surówek,

– sok, kompot

– kawa (mleko), herbata (cytryna) – stół szwedzki.

(podawany na półmiskach) 

50zł/osoba

Zestaw II 

ZUPA:

– rosół z makaronem

II DANIE:

– kotlet schabowy tradycyjny lub sznycel drobiowy,

– ziemniaki,

– zestaw surówek,

– sok, kompot

– kawa (mleko), herbata (cytryna) – stół szwedzki.

(podawany na półmiskach)

55zł/osoba:

Zestaw III

ZUPA:

– rosół z makaronem 50%,

– flaki wołowe 50%.

II DANIE:

– kotlet mielony

– karkówka po cygańsku

– kotlet schabowy wieprzowy lub sznycel drobiowy,

– ziemniaki,

– zestaw surówek,

– sok, kompot

– kawa (mleko), herbata (cytryna) – stół szwedzki.

(podawany na półmiskach)

60zł/osoba:

mENU OKOLICZNOŚCIOWE
110 zł

ZUPY [ do wyboru 2 rodzaje]

 – rosół z makaronem

– krem pomidorowy z grzankami

– żurek

– krem chrzanowy

– flaki

II DANIE [ do wyboru 3 rodzaje mięsa]

– ziemniaki z wody, ósemki zapiekane lub frytki [ 2 rodzaje do wyboru]

– karkówka po cygańsku

– sznycel drobiowy

– schabowy wieprzowy

– kotlet mielony nadziewany pieczarkami i serem

– devolay z masłem lub pieczarkami, papryką i serem

– kotlet drobiowy siekany z warzywami

– filet drobiowy w warzywach

– zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym

SURÓWKI [ do wyboru 3 rodzaje]

– biała kapusta – luksusowa

– marchewka z jabłkiem i porem

– mizeria (sezonowo)

– buraczki tradycyjne

– buraczki z czosnkiem i czerwoną fasolą

– kapusta pekińska z warzywami

– chrupiąca (mix sałat, warzywa, sos winegret)

– fasolka szparagowa zasmażana (sezonowo)

– czerwona kapusta

 

MENU OKOLICZNOŚCIOWE
175 zł

ZUPY [ do wyboru 2 rodzaje]

– krem chrzanowy z chipsem z boczku

– krem pomidorowy z grzankami

– rosół z makaronem

– żurek

– gulaszowa

– flaki

 

II DANIE [ do wyboru 3 rodzaje mięsa]

– ziemniaki z wody lub ósemki opiekane

– bitki wieprzowe w sosie własnym

– kotlet schabowy 

– karkówka po cygańsku

– karkówka z pieczarkami w sosie śmietanowym

– sznycel drobiowy zapiekany z serem

– kotlet mielony z pieczarkami i serem

– kotlet siekany drobiowy z drobno krojonymi warzywami

– devolay z masłem i pietruszka

– devolay z pieczarkami, papryką i serem

– zrazy wieprzowe

– ryba na parze w sosie korniszonowym lub cytrynowym

 

SURÓWKI [ do wyboru 2 rodzaje]

– biała kapusta – luksusowa

– marchewka z jabłkiem i porem

– czerwona kapusta

– buraczki tradycyjne

– kapusta pekińska z warzywami

– buraczki z czosnkiem i fasolą czerwoną

– chrupiąca (mix sałat, warzywa, sos winegret)

– fasolka szparagowa zasmażana (sezonowo)

– kalafior lub brokuł z masłem i bułką tartą

– kapusta zasmażana (sezonowo)

– mizeria (sezonowo)

 

PRZEKĄSKI [ do wyboru 3 rodzaje]

– PATERA „coś na kęs” (tortilla z kurczakiem lub szynką, koreczki z marynowanym twarogiem i borówką, mix koreczków, surimi faszerowane, kąski kurczaka w sezamie)

– śledź z cebulą w trzech kolorach

– śledź tradycyjny w oleju

– półmisek mięs wędzonych i pieczonych z sosem, pasztet

– ryba po grecku

– ryba po japońsku

– jajka faszerowane

– ślimaczki z ciasta francuskiego

– cukinia faszerowana (sezonowo)

– tatar wołowy

– karkówka pieczona

– pomidory z krążkami czerwonej cebuli

– pomidory z mozzarellą

– rolada mięsna + sos

– rolada ze schabu

 

SAŁATKI [ do wyboru 2 rodzaje]

– pekińska z indykiem

– z paluszkami surimi na ostro

– makaronowa

– śledziowa

– grecka

– jarzynowa

– ryżowa z kurczakiem i słonecznikiem prażonym 

– nicejska

– meksykańska

– gyros

 

SAŁATKI BEZ MAJONEZU

– z grillowaną piersią kurczaka z sałatą lodową 

– z makaronem i szpinakiem

– z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami

– z ciecierzycą, sałatą oraz słonecznikiem prażonym

– mix sałat z serem feta

 

DANIA GORĄCE [ do wyboru 2 rodzaje]

– roladki z podudzia kurczaka z sosie z suszonych pomidorów

– pierś z kurczaka z kulkami ryżowymi

– polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym z kluskami śląskimi

– bitki wieprzowe z szynki w sosie własnym z kaszą gryczaną

– barszcz z krokietem lub pasztecikiem

– roladki z fileta kurczaka ze szpinakiem i fetą

– kurza pierś w sosie brokułowo-serowym

– udka pieczone z bukietem warzyw

– karkówka w kapuście

– gołąbki

– gołąbki bez zawijania

– gulasz wieprzowy z babką ziemniaczaną

– kluski śląskie z mięsem wieprzowym