menu
Menu
Menu okolicznościowe
Jeżeli chcielibyście Państwo zorganizować w naszym lokalu imprezę okolicznościową (wesele, imieniny, urodziny, spotkanie rodzinne lub firmowe),
Mamy do zaoferowania dwa rodzaje menu okolicznościowe oraz menu weselne (szczegóły w lokalu):
Menu weselne 230 zł Menu za 110 zł
Menu za 175 zł
Dzieci do lat 3 bezpłatnie,
Dzieci od 4 lat do 10 lat płatne 50%,
Ilość osób należy podać do 10 dni przed imprezą (po tym terminie nie ma możliwości zmniejszenia liczby osób).
Czas trwania przyjęcia do 6 godzin.
Każda dodatkowa godzina płatna 300zł
Obiad pogrzebowy
Zestaw I
ZUPA:
– rosół z makaronem
II DANIE:
– ziemniaki,
– kotlet schabowy lub sznycel drobiowy,
– zestaw surówek,
– sok, kompot
– kawa (mleko), herbata (cytryna) – stół szwedzki.
(podawany na półmiskach)
50zł/osoba
Zestaw II
ZUPA:
– rosół z makaronem
II DANIE:
– kotlet schabowy tradycyjny lub sznycel drobiowy,
– ziemniaki,
– zestaw surówek,
– sok, kompot
– kawa (mleko), herbata (cytryna) – stół szwedzki.
(podawany na półmiskach)
55zł/osoba:
Zestaw III
ZUPA:
– rosół z makaronem 50%,
– flaki wołowe 50%.
II DANIE:
– kotlet mielony
– karkówka po cygańsku
– kotlet schabowy wieprzowy lub sznycel drobiowy,
– ziemniaki,
– zestaw surówek,
– sok, kompot
– kawa (mleko), herbata (cytryna) – stół szwedzki.
(podawany na półmiskach)
60zł/osoba:
mENU OKOLICZNOŚCIOWE
110 zł
ZUPY [ do wyboru 2 rodzaje]
– rosół z makaronem
– krem pomidorowy z grzankami
– żurek
– krem chrzanowy
– flaki
II DANIE [ do wyboru 3 rodzaje mięsa]
– ziemniaki z wody, ósemki zapiekane lub frytki [ 2 rodzaje do wyboru]
– karkówka po cygańsku
– sznycel drobiowy
– schabowy wieprzowy
– kotlet mielony nadziewany pieczarkami i serem
– devolay z masłem lub pieczarkami, papryką i serem
– kotlet drobiowy siekany z warzywami
– filet drobiowy w warzywach
– zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym
SURÓWKI [ do wyboru 3 rodzaje]
– biała kapusta – luksusowa
– marchewka z jabłkiem i porem
– mizeria (sezonowo)
– buraczki tradycyjne
– buraczki z czosnkiem i czerwoną fasolą
– kapusta pekińska z warzywami
– chrupiąca (mix sałat, warzywa, sos winegret)
– fasolka szparagowa zasmażana (sezonowo)
– czerwona kapusta
MENU OKOLICZNOŚCIOWE
175 zł
ZUPY [ do wyboru 2 rodzaje]
– krem chrzanowy z chipsem z boczku
– krem pomidorowy z grzankami
– rosół z makaronem
– żurek
– gulaszowa
– flaki
II DANIE [ do wyboru 3 rodzaje mięsa]
– ziemniaki z wody lub ósemki opiekane
– bitki wieprzowe w sosie własnym
– kotlet schabowy
– karkówka po cygańsku
– karkówka z pieczarkami w sosie śmietanowym
– sznycel drobiowy zapiekany z serem
– kotlet mielony z pieczarkami i serem
– kotlet siekany drobiowy z drobno krojonymi warzywami
– devolay z masłem i pietruszka
– devolay z pieczarkami, papryką i serem
– zrazy wieprzowe
– ryba na parze w sosie korniszonowym lub cytrynowym
SURÓWKI [ do wyboru 2 rodzaje]
– biała kapusta – luksusowa
– marchewka z jabłkiem i porem
– czerwona kapusta
– buraczki tradycyjne
– kapusta pekińska z warzywami
– buraczki z czosnkiem i fasolą czerwoną
– chrupiąca (mix sałat, warzywa, sos winegret)
– fasolka szparagowa zasmażana (sezonowo)
– kalafior lub brokuł z masłem i bułką tartą
– kapusta zasmażana (sezonowo)
– mizeria (sezonowo)
PRZEKĄSKI [ do wyboru 3 rodzaje]
– PATERA „coś na kęs” (tortilla z kurczakiem lub szynką, koreczki z marynowanym twarogiem i borówką, mix koreczków, surimi faszerowane, kąski kurczaka w sezamie)
– śledź z cebulą w trzech kolorach
– śledź tradycyjny w oleju
– półmisek mięs wędzonych i pieczonych z sosem, pasztet
– ryba po grecku
– ryba po japońsku
– jajka faszerowane
– ślimaczki z ciasta francuskiego
– cukinia faszerowana (sezonowo)
– tatar wołowy
– karkówka pieczona
– pomidory z krążkami czerwonej cebuli
– pomidory z mozzarellą
– rolada mięsna + sos
– rolada ze schabu
SAŁATKI [ do wyboru 2 rodzaje]
– pekińska z indykiem
– z paluszkami surimi na ostro
– makaronowa
– śledziowa
– grecka
– jarzynowa
– ryżowa z kurczakiem i słonecznikiem prażonym
– nicejska
– meksykańska
– gyros
SAŁATKI BEZ MAJONEZU
– z grillowaną piersią kurczaka z sałatą lodową
– z makaronem i szpinakiem
– z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami
– z ciecierzycą, sałatą oraz słonecznikiem prażonym
– mix sałat z serem feta
DANIA GORĄCE [ do wyboru 2 rodzaje]
– roladki z podudzia kurczaka z sosie z suszonych pomidorów
– pierś z kurczaka z kulkami ryżowymi
– polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym z kluskami śląskimi
– bitki wieprzowe z szynki w sosie własnym z kaszą gryczaną
– barszcz z krokietem lub pasztecikiem
– roladki z fileta kurczaka ze szpinakiem i fetą
– kurza pierś w sosie brokułowo-serowym
– udka pieczone z bukietem warzyw
– karkówka w kapuście
– gołąbki
– gołąbki bez zawijania
– gulasz wieprzowy z babką ziemniaczaną
– kluski śląskie z mięsem wieprzowym