MENU WESLENE

2025


390 ZŁ/OS Z POPRAWINAMI

POWITANIE PARY MŁODEJ CHLEBEM I SOLĄ

ZUPY (2 DO WYBORU):

  • ROSÓŁ Z MAKARONEM
  • FLAKI WOŁOWE
  • SEROWA Z WIEPRZOWYMI KULECZKAMI
  • KREM POMIDOROWY Z GRZANKAMI
  • KREM Z BURAKA Z KOZIM SEREM
  • KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM


II DANIE (3 MIĘSA DO WYBORU):

ZIEMNIAKI Z WODY LUB (I) PIECZONE

  • TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY
  • KOTLET SCHABOWY W KAPUŚCIE
  • MIELONY KOTLET WIEPRZOWY FASZEROWANY PIECZARKAMI I SEREM
  • KARKÓWKA PO CYGAŃSKU
  • PIECZEŃ Z SZYNKI W SOSIE MYŚLIWSKIM
  • ZRAZY WIEPRZOWE W SOSIE PIECZENIOWYM
  • ROLADKI WIEPRZOWE FASZEROWANE SEREM MOZARELLĄ W SOSIE GRZYBOWYM
  • GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW
  • DEVOLAY Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM
  • KNEDLE Z MIĘSEM


RYBA (DORSZ) DODATKOWO PŁATNE:

  • DORSZ W SOSIE MAŚLANOWO- CYTRYNOWYM
  • DORSZ W SOSE POROWYM
  • DORSZ Z SALSĄ PAPRYKOWO- ŚLIWKOWĄ
  • DORSZ W PISTACJOWEJ PANIERCE


SURÓWKI (3 DO WYBORU):

  • BIAŁA KAPUSTA LUKSUSOWA
  • CZERWONA KAPUSTA Z JABŁKIEM
  • COLESŁAW
  • MARCHEWKA Z MANDARYNKĄ
  • BURACZKI TRADYCYJNE
  • KAPUSTA PEKIŃSKA Z WARZYWAMI
  • MIX SAŁAT Z SOSEM VINEGRET
  • MIZERIA (SEZONOWO)
  • DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM


DANIA GORĄCE (4 DO WYBORU):

  • KLUSKI ŚLĄSKIE Z POLĘDWICZKĄ DROBIOWĄ W SOSIE KURKOWYM LUB Z SUSZONYCH POMIDORÓW
  • ROLADKI DROBIOWE Z MOZARELLĄ OTULONE BOCZKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM
  • UDKA Z WARZYWAMI
  • GULASZ WIEPRZOWY Z BABKĄ ZIEMNIACZANĄ
  •  KARKÓWKA W SOSIE PIECZARKOWO- ŚMIETANOWYM
  • ŻEBERKA W SOSIE BBQ
  • ŻEBERKA W KAPUŚCIE KISZONEJ
  • GOŁĄBKI
  • SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMI, BOCZKIEM I CEBULĄ
  • BOGRACZ WIEPRZOWY
  • BARSZCZ Z KROKIETEM LUB (I)PASZTECIKIEM


PRZEKĄSKI ZIMNE:

  • PÓŁMISEK SWOJSKICH WĘDLIN (PIECZONE, WĘDZONE, PASZTET)
  • RYBA PO GRECKU
  • RYBA PO JAPOŃSKU
  • ŚLEDŹ TRADYCYJNY
  • ŚLEDŹ NA DWA SPOSOBY (Z SELEREM KONSERWOWYM I SUSZONĄ ŚLIWKĄ)
  • TERRINA Z JAJKIEM I BARSZCZEM
  • GALERT Z TERRINĄ DROBIOWĄ I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
  • KIESZONKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO FASZEROWANE SZPINAKIEM PODANE Z SOSEM CHRZANOWO- KOPERKOWYM
  • ROLADY MIĘSNE Z SOSAMI
  • BOCZEK FASZEROWANY
  • ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM
  • TORTILLA Z MASCARPONE I WARZYWAMI
  • BEFSZTYK TATARSKI
  • GRZANKI Z GUACAMOLE Z KREWETKĄ I AROMATYCZNĄ SALSĄ
  • GRUSZKA ZAWIJANA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ PODANA NA RUCOLI
  • MINI KORECZKI
  • MINI KANAPECZKI
  • CROISSANTY Z MUSEM ŚMIETANOWYM I ŁOSOSIEM


DODATKOWO PŁATNE:

  • TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO
  • MUS Z PSTRĄGA PIECZONY W WĘDZONYM BOCZKU Z CHRZANOWO- JABŁKOWYM SOSEM


SAŁATKI (2 DO WYBORU):

  • Z GRILLOWANYM HALLOUMI, POMARAŃCZĄ I SOSEM MUSZTARDOWYM- VEGE
  • NICEJSKA Z TUŃCZYKIEM, JAJKIEM I SOSEM BALSAMICZNYM- VEGE
  • GRECKA- VEGE
  • Z RUKOLĄ, WARZYWAMI, MINI MOZARELLĄ, GRANATEM I SOSEM MANGO- VEGE
  • CEZAR
  • GYROS
  • JARZYNOWA
  • Z PALUSZKAMI SURIMI I OSTRYM SOSEM
  • SELEROWA Z ANANASEM
  • Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA, WARZYWAMI I SOSEM CZOSNKOWYM


W TEJ KWOCIE OFERUJEMY PAŃSTWU RÓWNIEŻ PIECZYWO JASNE ORAZ CIEMNE, A TAKŻE WODĘ Z CYTRYNĄ ORAZ LÓD BEZ OGRANICZEŃ


BUFET SZWEDZKI:

  • KAWA (MLEKO), HERBATA (CYTRYNA)


WE WŁASNYM ZAKRESIE:

  • CIASTA
  • OWOCE
  • NAPOJE, SOKI
  • ALKOHOL
  • SZAMPAN NA POWITANIE


STÓŁ WIEJSKI (DODATKOWO PŁATNY):

  • SZYNKA WĘDZONA
  • SCHAB WĘDZONY
  • BOCZEK WĘDZONY
  • KIEŁBASA SWOJSKA
  • PASZTET PIECZONY
  • SMALEC
  • OGÓRKI
  • MIX PIEROGÓW Z OKRASĄ Z CEBULKI
  • CHLEB WIEJSKI

KOSZT 3500 PLN


ODSTĄPIENIE STOŁU WIEJSKIEGO W CELU JEGO WŁASNEJ ARANŻACJI – 

400 PLN, ŁĄCZNIE Z WYPOSAŻENIEM

DODATKOWO:

  • SUSHI- 60 PLN/KG
  • PIEROGI: RUSKIE, Z KAPUSTĄ, Z MIĘSEM, ZE SZPINAKIEM- 3.00 PLN/SZT


POPRAWINY ODBYWAJĄ SIĘ OD GODZINY 12:00 DO 16:00


ZUPY (1 DO WYBORU):

  • ŻUR
  • POMIDOROWA Z MAKARONEM LUB RYŻEM
  • CHŁODNIK NA BOTWINCE (SEZONOWO)


ZESTAW OBIADOWY (1 DO WYBORU+ PUREE ZIEMNIACZANE):

  • BIGOS Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
  • KOTLET MIELONY
  • PIECZEŃ Z KARKÓWKI W SOSIE PIECZENIOWYM


SURÓWKI (2 DO WYBORU):

  • Z BIAŁEJ KAPUSTY
  • BURACZKI
  • DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM
  • MIZERIA (SEZONOWO)


OPRÓCZ WYŻEJ WYMIENIONYCH PROPOZYCJI, NA POPRAWINACH W FORMIE STOŁU SZWEDZKIEGO ZNAJDĄ SIĘ RÓWNIEŻ DANIA GORĄCE ORAZ ZIMNE PRZEKĄSKI Z MENU WESELNEGO.