MENU WESLENE
2025
390 ZŁ/OS Z POPRAWINAMI

POWITANIE PARY MŁODEJ CHLEBEM I SOLĄ
ZUPY (2 DO WYBORU):
- ROSÓŁ Z MAKARONEM
- FLAKI WOŁOWE
- SEROWA Z WIEPRZOWYMI KULECZKAMI
- KREM POMIDOROWY Z GRZANKAMI
- KREM Z BURAKA Z KOZIM SEREM
- KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
II DANIE (3 MIĘSA DO WYBORU):
ZIEMNIAKI Z WODY LUB (I) PIECZONE
- TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY
- KOTLET SCHABOWY W KAPUŚCIE
- MIELONY KOTLET WIEPRZOWY FASZEROWANY PIECZARKAMI I SEREM
- KARKÓWKA PO CYGAŃSKU
- PIECZEŃ Z SZYNKI W SOSIE MYŚLIWSKIM
- ZRAZY WIEPRZOWE W SOSIE PIECZENIOWYM
- ROLADKI WIEPRZOWE FASZEROWANE SEREM MOZARELLĄ W SOSIE GRZYBOWYM
- GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW
- DEVOLAY Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM
- KNEDLE Z MIĘSEM
RYBA (DORSZ) DODATKOWO PŁATNE:
- DORSZ W SOSIE MAŚLANOWO- CYTRYNOWYM
- DORSZ W SOSE POROWYM
- DORSZ Z SALSĄ PAPRYKOWO- ŚLIWKOWĄ
- DORSZ W PISTACJOWEJ PANIERCE
SURÓWKI (3 DO WYBORU):
- BIAŁA KAPUSTA LUKSUSOWA
- CZERWONA KAPUSTA Z JABŁKIEM
- COLESŁAW
- MARCHEWKA Z MANDARYNKĄ
- BURACZKI TRADYCYJNE
- KAPUSTA PEKIŃSKA Z WARZYWAMI
- MIX SAŁAT Z SOSEM VINEGRET
- MIZERIA (SEZONOWO)
- DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM
DANIA GORĄCE (4 DO WYBORU):
- KLUSKI ŚLĄSKIE Z POLĘDWICZKĄ DROBIOWĄ W SOSIE KURKOWYM LUB Z SUSZONYCH POMIDORÓW
- ROLADKI DROBIOWE Z MOZARELLĄ OTULONE BOCZKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM
- UDKA Z WARZYWAMI
- GULASZ WIEPRZOWY Z BABKĄ ZIEMNIACZANĄ
- KARKÓWKA W SOSIE PIECZARKOWO- ŚMIETANOWYM
- ŻEBERKA W SOSIE BBQ
- ŻEBERKA W KAPUŚCIE KISZONEJ
- GOŁĄBKI
- SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMI, BOCZKIEM I CEBULĄ
- BOGRACZ WIEPRZOWY
- BARSZCZ Z KROKIETEM LUB (I)PASZTECIKIEM
PRZEKĄSKI ZIMNE:
- PÓŁMISEK SWOJSKICH WĘDLIN (PIECZONE, WĘDZONE, PASZTET)
- RYBA PO GRECKU
- RYBA PO JAPOŃSKU
- ŚLEDŹ TRADYCYJNY
- ŚLEDŹ NA DWA SPOSOBY (Z SELEREM KONSERWOWYM I SUSZONĄ ŚLIWKĄ)
- TERRINA Z JAJKIEM I BARSZCZEM
- GALERT Z TERRINĄ DROBIOWĄ I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
- KIESZONKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO FASZEROWANE SZPINAKIEM PODANE Z SOSEM CHRZANOWO- KOPERKOWYM
- ROLADY MIĘSNE Z SOSAMI
- BOCZEK FASZEROWANY
- ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM
- TORTILLA Z MASCARPONE I WARZYWAMI
- BEFSZTYK TATARSKI
- GRZANKI Z GUACAMOLE Z KREWETKĄ I AROMATYCZNĄ SALSĄ
- GRUSZKA ZAWIJANA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ PODANA NA RUCOLI
- MINI KORECZKI
- MINI KANAPECZKI
- CROISSANTY Z MUSEM ŚMIETANOWYM I ŁOSOSIEM
DODATKOWO PŁATNE:
- TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO
- MUS Z PSTRĄGA PIECZONY W WĘDZONYM BOCZKU Z CHRZANOWO- JABŁKOWYM SOSEM
SAŁATKI (2 DO WYBORU):
- Z GRILLOWANYM HALLOUMI, POMARAŃCZĄ I SOSEM MUSZTARDOWYM- VEGE
- NICEJSKA Z TUŃCZYKIEM, JAJKIEM I SOSEM BALSAMICZNYM- VEGE
- GRECKA- VEGE
- Z RUKOLĄ, WARZYWAMI, MINI MOZARELLĄ, GRANATEM I SOSEM MANGO- VEGE
- CEZAR
- GYROS
- JARZYNOWA
- Z PALUSZKAMI SURIMI I OSTRYM SOSEM
- SELEROWA Z ANANASEM
- Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA, WARZYWAMI I SOSEM CZOSNKOWYM
W TEJ KWOCIE OFERUJEMY PAŃSTWU RÓWNIEŻ PIECZYWO JASNE ORAZ CIEMNE, A TAKŻE WODĘ Z CYTRYNĄ ORAZ LÓD BEZ OGRANICZEŃ
BUFET SZWEDZKI:
- KAWA (MLEKO), HERBATA (CYTRYNA)
WE WŁASNYM ZAKRESIE:
- CIASTA
- OWOCE
- NAPOJE, SOKI
- ALKOHOL
- SZAMPAN NA POWITANIE
STÓŁ WIEJSKI (DODATKOWO PŁATNY):
- SZYNKA WĘDZONA
- SCHAB WĘDZONY
- BOCZEK WĘDZONY
- KIEŁBASA SWOJSKA
- PASZTET PIECZONY
- SMALEC
- OGÓRKI
- MIX PIEROGÓW Z OKRASĄ Z CEBULKI
- CHLEB WIEJSKI
KOSZT 3500 PLN
ODSTĄPIENIE STOŁU WIEJSKIEGO W CELU JEGO WŁASNEJ ARANŻACJI –
400 PLN, ŁĄCZNIE Z WYPOSAŻENIEM
DODATKOWO:
- SUSHI- 60 PLN/KG
- PIEROGI: RUSKIE, Z KAPUSTĄ, Z MIĘSEM, ZE SZPINAKIEM- 3.00 PLN/SZT
POPRAWINY ODBYWAJĄ SIĘ OD GODZINY 12:00 DO 16:00
ZUPY (1 DO WYBORU):
- ŻUR
- POMIDOROWA Z MAKARONEM LUB RYŻEM
- CHŁODNIK NA BOTWINCE (SEZONOWO)
ZESTAW OBIADOWY (1 DO WYBORU+ PUREE ZIEMNIACZANE):
- BIGOS Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
- KOTLET MIELONY
- PIECZEŃ Z KARKÓWKI W SOSIE PIECZENIOWYM
SURÓWKI (2 DO WYBORU):
- Z BIAŁEJ KAPUSTY
- BURACZKI
- DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM
- MIZERIA (SEZONOWO)