MENU OKOLICZNOŚCIOWE 210ZŁ
2025

ZUPY (2 DO WYBORU):
- ROSÓŁ Z MAKARONEM
- FLAKI WOŁOWE
- SEROWA Z MIĘSNYMI KULECZKAMI
- KREM POMIDOROWY Z GRZANKAMI
- KREM Z BURAKA CZERWONEGO Z KOZIM SEREM
- KREM CHRZANOWY Z CHIPSEM Z BOCZKU
II DANIE (3 MIĘSA DO WYBORU):
ZIEMNIAKI Z WODY LUB (I) PIECZONE ZIEMNIACZKI
- KOTLET DROBIOWY
- KNEDLE Z MIĘSEM
- TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY (WIEPRZOWY)
- KOTLET MIELONY WIEPRZOWY NADZIEWANY PIECZARKAMI I SEREM
- BITKI Z SZYNKI W SOSIE CEBULOWYM
- KARKÓWKA PO CYGAŃSKU
- ZRAZY WIEPRZOWE
- UDKO Z WARZYWAMI
- DEVOLAY Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM
- ROLADKI DROBIOWE FASZEROWANE
- KURCZAK (FILET) GYROS
- WIEPRZOWE ROLADKI Z SEREM W SOSIE POMIDOROWYM
- KOTLET SCHABOWY W KAPUŚCIE
DODATKOWO PŁATNE:
- RYBA W SOSIE MAŚLANOWO – CYTRYNOWYM
- RYBA W SOSIE POROWYM
- RYBA Z SALSĄPAPRYKOWO – ŚLIWKOWĄ
- RYBA W PISTAJOWEJ PANIERCE
SURÓWKI (2 DO WYBORU):
- BIAŁA KAPUSTA LUKSUSOWA
- CZERWONA KAPUSTA
- COLESŁAW (KAPUSTA BIAŁA, MARCHEW, POR, MAJONEZ)
- MARCHEWKA Z MANDARYNKĄ
- BURACZKI TRADYCYJNE
- KAPUSTA PEKIŃSKA Z WARZYWAMI
- DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM
- CHRUPIĄCA (MIX SAŁAT, WARZYWA, SOS WINEGRET)
- MIZERIA Z OGÓRKIEM (SEZONOWO)
DANIA GORĄCE (2 DO WYBORU):
- GULASZ WIEPRZOWY Z BABKĄ ZIEMNIACZANĄ
- KARKÓWKA Z PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM
- GOŁĄBKI
- ŻEBERKA W SOSIE BBQ
- ŻEBERKA W KAPUŚCIE KISZONEJ
- POLĘDWICZKA WIEPRZOWA NA CARPACCIO Z BURAKA
- SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMIZ BOCZKIEM I CEBULĄ
- KLUSKI ŚLĄSKIE Z POLĘDWICZKĄ DROBIOWĄ W SOSIE KURKOWYM LUB Z SUSZONYCH POMIDORÓW
- ROLADKI DROBIOWE Z MOZZRELLĄ OTULONE BOCZKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM
- UDKA PIECZONE Z WARZYWAMI
- BOGRACZ WIEPRZOWY
- BARSZCZ Z KROKIETEM LUB PASZTECIKIEM
PRZEKĄSKI ZIMNE (3 DO WYBORU):
- PÓŁMISEK WĘDLIN SWOJSKICH (PIECZONE, WĘDZONE, PASZTET)
- RYBA PO JAPOŃSKU
- RYBA PO GRECKU
- GALERETA Z TERRINĄ DROBIOWĄ ZE SZPINAKIEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
- ŚLEDZIK NA DWA SPOSOBY (Z SELEREM KONSERWOWYM, ZE ŚLIWKĄ SUSZONĄ)
- ROLADY MIĘSNE Z SOSAMI
- TORTILLA Z MASCARPONE I WARZYWAMI
- ROLADA SZPINAKOWA
- ROLADA ZE SCHABU Z MORELĄ
- BEFSZTYK TATARSKI
- CROISSANTY Z MUSEM ŚMIETANOWYM I ŁOSOSIEM
- RULONY Z GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA I SEREM FETA Z PASTĄ MIĘSNĄ
- GRUSZKA ZAWIJANA W SZYNKĘ PARMEŃSKĄ, PODANA NA RUCOLI
- MIX KORECZKÓW
- MIX KANAPECZEK
DODATKOWO PŁATNE:
- TATAR Z ŁOSOSIA
- MUS Z PSTRĄGA PIECZONY W WĘDZONYM BOCZKU Z CHRZANOWO – JABŁKOWYM SOSEM
SAŁATKI (2 DO WYBORU):
- CEZAR
- GYROS
- JARZYNOWA
- Z PALUSZKAMI DURIMI NA OSTRO
- SELEROWA Z ANANASEM
- Z PIERSIĄ KURCZAKA I SOSEM CZOSNKOWYM NA WARZYWACH
VEGE:
- Z GRILLOWANYM HALLOUMI, POMARAŃCZĄ I SOSEM MUSZTARDOWYM
- NICEJSKA Z TUŃCZYKIEM, JAJKIEM I SOSEM BALSAMICZNYM
- GRECKA
- Z RUKOLĄ, WARZYWAMI, MINI MOZZARELLĄ, GRANATEM I SOSEM MANGO
W TEJ KWOCIE OFERUJEMY:
- PIECZYWO JASNE I CIEMNE
- WODĘ Z CYTRYNĄ
- STÓŁ SZWEDZKI: KAWA (MLEKO), HERBATA (CYTRYNA)
CIASTA, NAPOJE ORAZ OWOCE WE WŁASNYM ZAKRESIE
CZAS TRWANIA PRZYJĘCIA DO 6 GODZIN.
ZA KAŻDĄ DODATKOWĄ GODZINĘ DOPŁATA W WYSOKOŚCI 250zł (MAŁA SALA) LUB 200zł (GÓRNA SALA)
INFORMACJE DODATKOWE:
DZIECI DO LAT 3 BEZPŁATNIE. JEDNAKŻE W PRZYPADKU KONIECZNOŚCI POSADZENIA DZIECKA PRZY STOLE Z ZASTAWĄ -30 zł/DZIECKO. POZOSTAŁE DZIECI OD 4 DO 10 LAT 60% TANIEJ.
OSTATECZNĄ ILOŚĆ OSÓB NALEŻY PODAĆ NA 7 DNI PRZED IMPREZĄ.
PO TYM TERMINIE LICZBA OSÓB NIE ULEGA ZMIANIE.