MENU OKOLICZNOŚCIOWE 210ZŁ

2025


ZUPY (2 DO WYBORU):

  • ROSÓŁ Z MAKARONEM
  • FLAKI WOŁOWE
  • SEROWA Z MIĘSNYMI KULECZKAMI
  • KREM POMIDOROWY Z GRZANKAMI
  • KREM Z BURAKA CZERWONEGO Z KOZIM SEREM
  • KREM CHRZANOWY Z CHIPSEM Z BOCZKU


II DANIE (3 MIĘSA DO WYBORU):

ZIEMNIAKI Z WODY LUB (I) PIECZONE ZIEMNIACZKI

  • KOTLET DROBIOWY
  • KNEDLE Z MIĘSEM
  • TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY (WIEPRZOWY)
  • KOTLET MIELONY WIEPRZOWY NADZIEWANY PIECZARKAMI I SEREM
  • BITKI Z SZYNKI W SOSIE CEBULOWYM
  • KARKÓWKA PO CYGAŃSKU
  • ZRAZY WIEPRZOWE
  • UDKO Z WARZYWAMI
  • DEVOLAY Z MASŁEM PIETRUSZKOWYM
  • ROLADKI DROBIOWE FASZEROWANE
  • KURCZAK (FILET) GYROS
  • WIEPRZOWE ROLADKI Z SEREM W SOSIE POMIDOROWYM
  • KOTLET SCHABOWY W KAPUŚCIE


DODATKOWO PŁATNE:

  • RYBA W SOSIE MAŚLANOWO – CYTRYNOWYM
  • RYBA W SOSIE POROWYM
  • RYBA Z SALSĄPAPRYKOWO – ŚLIWKOWĄ
  • RYBA W PISTAJOWEJ PANIERCE


SURÓWKI (2 DO WYBORU):

  • BIAŁA KAPUSTA LUKSUSOWA
  • CZERWONA KAPUSTA
  • COLESŁAW (KAPUSTA BIAŁA, MARCHEW, POR, MAJONEZ)
  • MARCHEWKA Z MANDARYNKĄ
  • BURACZKI TRADYCYJNE
  • KAPUSTA PEKIŃSKA Z WARZYWAMI
  • DUSZONA MARCHEWKA Z GROSZKIEM
  • CHRUPIĄCA (MIX SAŁAT, WARZYWA, SOS WINEGRET)
  • MIZERIA Z OGÓRKIEM (SEZONOWO)


DANIA GORĄCE (2 DO WYBORU):

 

  • GULASZ WIEPRZOWY Z BABKĄ ZIEMNIACZANĄ
  • KARKÓWKA Z PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM
  • GOŁĄBKI
  • ŻEBERKA W SOSIE BBQ
  • ŻEBERKA W KAPUŚCIE KISZONEJ
  • POLĘDWICZKA WIEPRZOWA NA CARPACCIO Z BURAKA
  • SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMIZ BOCZKIEM I CEBULĄ
  • KLUSKI ŚLĄSKIE Z POLĘDWICZKĄ DROBIOWĄ W SOSIE KURKOWYM LUB Z SUSZONYCH POMIDORÓW
  • ROLADKI DROBIOWE Z MOZZRELLĄ OTULONE BOCZKIEM W SOSIE BESZAMELOWYM
  • UDKA PIECZONE Z WARZYWAMI
  • BOGRACZ WIEPRZOWY
  • BARSZCZ Z KROKIETEM LUB PASZTECIKIEM


PRZEKĄSKI ZIMNE (3 DO WYBORU):

  •  PÓŁMISEK WĘDLIN SWOJSKICH (PIECZONE, WĘDZONE, PASZTET)
  • RYBA PO JAPOŃSKU
  • RYBA PO GRECKU
  • GALERETA Z TERRINĄ DROBIOWĄ ZE SZPINAKIEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
  • ŚLEDZIK NA DWA SPOSOBY (Z SELEREM KONSERWOWYM, ZE ŚLIWKĄ SUSZONĄ)
  • ROLADY MIĘSNE Z SOSAMI
  • TORTILLA Z MASCARPONE I WARZYWAMI
  • ROLADA SZPINAKOWA
  • ROLADA ZE SCHABU Z MORELĄ
  • BEFSZTYK TATARSKI
  • CROISSANTY Z MUSEM ŚMIETANOWYM I ŁOSOSIEM
  • RULONY Z GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA I SEREM FETA Z PASTĄ MIĘSNĄ
  • GRUSZKA ZAWIJANA W SZYNKĘ PARMEŃSKĄ, PODANA NA RUCOLI
  • MIX KORECZKÓW
  • MIX KANAPECZEK


DODATKOWO PŁATNE:

 

  • TATAR Z ŁOSOSIA
  • MUS Z PSTRĄGA PIECZONY W WĘDZONYM BOCZKU Z CHRZANOWO – JABŁKOWYM SOSEM


SAŁATKI (2 DO WYBORU):

 

  • CEZAR
  • GYROS
  • JARZYNOWA
  • Z PALUSZKAMI DURIMI NA OSTRO
  • SELEROWA Z ANANASEM
  • Z PIERSIĄ KURCZAKA I SOSEM CZOSNKOWYM NA WARZYWACH

VEGE:

  • Z GRILLOWANYM HALLOUMI, POMARAŃCZĄ I SOSEM MUSZTARDOWYM
  • NICEJSKA Z TUŃCZYKIEM, JAJKIEM I SOSEM BALSAMICZNYM
  • GRECKA
  • Z RUKOLĄ, WARZYWAMI, MINI MOZZARELLĄ, GRANATEM I SOSEM MANGO


W TEJ KWOCIE OFERUJEMY:

  • PIECZYWO JASNE I CIEMNE
  • WODĘ Z CYTRYNĄ
  • STÓŁ SZWEDZKI: KAWA (MLEKO), HERBATA (CYTRYNA)


CIASTA, NAPOJE ORAZ OWOCE WE WŁASNYM ZAKRESIE

 

CZAS TRWANIA PRZYJĘCIA DO 6 GODZIN.

ZA KAŻDĄ DODATKOWĄ GODZINĘ DOPŁATA W WYSOKOŚCI 250zł (MAŁA SALA) LUB 200zł (GÓRNA SALA)

 

INFORMACJE DODATKOWE:

DZIECI DO LAT 3 BEZPŁATNIE. JEDNAKŻE W PRZYPADKU KONIECZNOŚCI POSADZENIA DZIECKA PRZY STOLE Z ZASTAWĄ -30 zł/DZIECKO. POZOSTAŁE DZIECI OD 4 DO 10 LAT 60% TANIEJ.

 

OSTATECZNĄ ILOŚĆ OSÓB NALEŻY PODAĆ NA 7 DNI PRZED IMPREZĄ.

PO TYM TERMINIE LICZBA OSÓB NIE ULEGA ZMIANIE.